Fortsätt till huvudinnehåll

9:e December

En klassiker i juletider är brädspel, både att ge bort och spela. Så dagens tema är just bokrelaterade brädspel!


Det första är Mono...nej jag menar Bokopol! Köp bokrelaterade fastigheter, bygg bokhandlar på dem och uppgradera sedermera till bibliotek. Finns att köpa härEller vad sägs om biblioteksspelet? Du får en handling och en summering och så ska du hitta på första meningen i boken. Finns att köpa härThe great penguin bookcase, där man till skillnad från TP ska samla böcker i sin lilla bokhyllepjäs i stället för tårtbitarna. Finns att köpa härLit wit är ett klassiskt frågesportsspel med frågekort och poängsystem. Är du en vanlig bokmaleller kanske en bibliofil? Finns att köpa här


Slutligen ett riktigt pulshöjande boskpel, Literati Challenge, där man får 5 ord och 90 sekunder på sig att skriva en historia utifrån dessa ord. Finns att köpa här

Kommentarer

  1. Underbart! Ett av dessa MÅSTE det bli i jul. /Therese

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det bra? Jag har precis återupptäckt monopol, spelar en del på min iPhone så bokopol vore perfekt!

    SvaraRadera
  3. Tack för detta, underbart! Nu kan jag börja drömma!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…