Fortsätt till huvudinnehåll

8:e December

Idag ger vi oss i lag med lite större klapptips, nämligen bokhyllor! För alla boknördar behöver mycket bokförvaring. 


En bokhylla byggd av Tetrisbitar, kan det bli mer nördigt? Skulle passa perfekt under trappan och finns att köpa härHar ni en massa plats och ett gäng fina böcker att skryta med? Då kan den här hyllan passa men en dispaly-våning för dina snyggaste böcker. Finns härDen här galna och snygga hyllan kanske inte är den mest effektiva, men däremot ganska effektfull. Finns i olika färger och storlekar härKanske något för den händige? Även om jag är emot att man förstör böcker så är detta nästan tillräckligt snyggt för att vara tillåtet. Perfekt att ha i läshörnan jämte läsfåtöljen. De här hyllorna blir man nästan lite yr av, men tänk att ha ett par sådana stående fyllda med böcker. Finns här


Till slut till den, som jag, har begränsat utrymme. En sådan här borde man dock kunna få upp någonstans. Går att ställa på golvet eller hänga upp på väggen, både vertikalt och horisontalt. Går att köpa här.  

Kommentarer

 1. Mm, skulle gärna ha en Pilaster-hylla som komplement till den vanliga hyllan. Kanske för böckerna högst upp på Att läsa-listan? :)

  SvaraRadera
 2. ähum, nu ser feber-Bokbabbel att det ju var Ikeas billiga och inte lika snygga kopia av Pilaster. Nåja, anywhooo

  SvaraRadera
 3. åh jag älskar din julkalender, den är farlig. det kliar i köpnerverna :D

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: Ja jag kände att jag var tvungen att ta med nåt riktigt billigt, inte bara dyra ouppnåeliga saker :P

  Jessica: :D Ja jag måste säga att det är svårt att köpa på sig allt när jaggör varje lucka...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…