Fortsätt till huvudinnehåll

8:e December

Idag ger vi oss i lag med lite större klapptips, nämligen bokhyllor! För alla boknördar behöver mycket bokförvaring. 


En bokhylla byggd av Tetrisbitar, kan det bli mer nördigt? Skulle passa perfekt under trappan och finns att köpa härHar ni en massa plats och ett gäng fina böcker att skryta med? Då kan den här hyllan passa men en dispaly-våning för dina snyggaste böcker. Finns härDen här galna och snygga hyllan kanske inte är den mest effektiva, men däremot ganska effektfull. Finns i olika färger och storlekar härKanske något för den händige? Även om jag är emot att man förstör böcker så är detta nästan tillräckligt snyggt för att vara tillåtet. Perfekt att ha i läshörnan jämte läsfåtöljen. De här hyllorna blir man nästan lite yr av, men tänk att ha ett par sådana stående fyllda med böcker. Finns här


Till slut till den, som jag, har begränsat utrymme. En sådan här borde man dock kunna få upp någonstans. Går att ställa på golvet eller hänga upp på väggen, både vertikalt och horisontalt. Går att köpa här.  

Kommentarer

 1. Mm, skulle gärna ha en Pilaster-hylla som komplement till den vanliga hyllan. Kanske för böckerna högst upp på Att läsa-listan? :)

  SvaraRadera
 2. ähum, nu ser feber-Bokbabbel att det ju var Ikeas billiga och inte lika snygga kopia av Pilaster. Nåja, anywhooo

  SvaraRadera
 3. åh jag älskar din julkalender, den är farlig. det kliar i köpnerverna :D

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: Ja jag kände att jag var tvungen att ta med nåt riktigt billigt, inte bara dyra ouppnåeliga saker :P

  Jessica: :D Ja jag måste säga att det är svårt att köpa på sig allt när jaggör varje lucka...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…