Fortsätt till huvudinnehåll

8:e December

Idag ger vi oss i lag med lite större klapptips, nämligen bokhyllor! För alla boknördar behöver mycket bokförvaring. 


En bokhylla byggd av Tetrisbitar, kan det bli mer nördigt? Skulle passa perfekt under trappan och finns att köpa härHar ni en massa plats och ett gäng fina böcker att skryta med? Då kan den här hyllan passa men en dispaly-våning för dina snyggaste böcker. Finns härDen här galna och snygga hyllan kanske inte är den mest effektiva, men däremot ganska effektfull. Finns i olika färger och storlekar härKanske något för den händige? Även om jag är emot att man förstör böcker så är detta nästan tillräckligt snyggt för att vara tillåtet. Perfekt att ha i läshörnan jämte läsfåtöljen. De här hyllorna blir man nästan lite yr av, men tänk att ha ett par sådana stående fyllda med böcker. Finns här


Till slut till den, som jag, har begränsat utrymme. En sådan här borde man dock kunna få upp någonstans. Går att ställa på golvet eller hänga upp på väggen, både vertikalt och horisontalt. Går att köpa här.  

Kommentarer

 1. Mm, skulle gärna ha en Pilaster-hylla som komplement till den vanliga hyllan. Kanske för böckerna högst upp på Att läsa-listan? :)

  SvaraRadera
 2. ähum, nu ser feber-Bokbabbel att det ju var Ikeas billiga och inte lika snygga kopia av Pilaster. Nåja, anywhooo

  SvaraRadera
 3. åh jag älskar din julkalender, den är farlig. det kliar i köpnerverna :D

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: Ja jag kände att jag var tvungen att ta med nåt riktigt billigt, inte bara dyra ouppnåeliga saker :P

  Jessica: :D Ja jag måste säga att det är svårt att köpa på sig allt när jaggör varje lucka...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…