Fortsätt till huvudinnehåll

3:e December

Inspirerad av min fantastiska afrikasouvenir som jag skrev om här kommer dagens lucka bestå av bokmärken!

Har du köpt en bok till någon i julklapp? Varför inte slänga med ett passande bokmärke!


För den som gillar att läsa vid varje givet tillfälle, till och med i mörker, ett bokmärke med inbyggd läslampa. Finns att köpa här


För den som gillar science fiction och den miljömedvetne? Detta smidiga gemliknande bokmärke fästes lätt på boksidan och är gjord av ett förbrukat kretskort. Finns att köpa här


Tänker ni ge bort en bok av Murakami? Varför inte slänga med ett asieninspirerat sidenbokmärke i läsarens favoritfärg, finns att köpa här


Ett bokmärke i metall att fästa på boksidan, går även att gravera med till exempel ett namn och finns här


Är presentmottagaren, som jag själv, en sådan som alltid har med sig en bok i väskan? Med detta flytande bokmärke slipper man risken att bokmärket trillar ur! Finns att köpa här.  


Ett bokmärke för den late. Det består av två kuddar varav bara den ena är luftfylld. När man ska öppna sin bok trycker man ut luften ur den utstickande kudden och vips så lyfts boken i sär på rätt ställe. Mer om den här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.