Fortsätt till huvudinnehåll

2:a December

Boknörderi verkar vara direkt besläktat med andra nörderier, däribland ett exalterat anteckningsboknörderi. Dagens lucka bjuder alltså på anteckningsböcker. Kanske en snygg dagbok, ett häfte för ens dikter eller bara ett block att föra läsnoteringar i?
Klassiker från Penguin finns i alla möjliga former, däribland anteckningsbok. Snygg och bokrelaterad! Finns att köpa på English bookshop, men har för mig att jag skymtat dem på adlibris.com

För er som gillar att lyssna på böcker på er iPod, nu finns det en kombinerad anteckningsbok och iPodfodral.Snyggt och praktiskt! Köpes här


Kanske något för historikern och fantasyälskaren? En handgjord anteckningsbok inspirerad av medeltiden. Finns att köpa här


För den som gillar färg och som kanske har en förkärlek för rysk litteratur? Anteckningsbok med Babushka finns att köpa här


En anteckningsbok för den strikte? Inspirerad av Sveriges lagbok och finns att köpa här

Och till slut för de som inte gillar pappersanteckningar, en netbook! Finns i flera färger, storlekar och prisklasser. Finns att köpa här

Kommentarer

 1. Du får faktiskt inte GÖRA så här mot mig! Om du visar en massa snygga bennor imorgon blir jag tvungen att sluta läsa din blogg ;-)

  SvaraRadera
 2. Felåt, du får be din karl läsa så han vet vad som ska inhandlas i julklapp? :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar anteckningsböcker. Den där Penguin måste jag ha.

  SvaraRadera
 4. Men var är Moleskines? :)

  Gud, efter böcker ä häften min största last!

  SvaraRadera
 5. Jag är också en passionerad samlare av anteckningsböcker. Många av dem har jag använt, men ärligt talat har jag inte behov av så många böcker som jag köper på mig. Särskilt inte sedan all denna elektronik blev betydligt lättare att använda när man skriver.

  Jag måste göra ett inlägg om alla mina oskrivna antecknignsböcker vid tillfälle

  SvaraRadera
 6. Bokstödet: Jag vill oxå ha en från penguin, ångrar att jag inte inhandlade på bokmässan.

  Bokbabbel: Förlåt, jag var nära flera gånger att ta med, men det blev bara inte så :P

  SvaraRadera
 7. Vixxtoria: Jag ser fram emot detta inlägg :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…