Fortsätt till huvudinnehåll

2:a December

Boknörderi verkar vara direkt besläktat med andra nörderier, däribland ett exalterat anteckningsboknörderi. Dagens lucka bjuder alltså på anteckningsböcker. Kanske en snygg dagbok, ett häfte för ens dikter eller bara ett block att föra läsnoteringar i?
Klassiker från Penguin finns i alla möjliga former, däribland anteckningsbok. Snygg och bokrelaterad! Finns att köpa på English bookshop, men har för mig att jag skymtat dem på adlibris.com

För er som gillar att lyssna på böcker på er iPod, nu finns det en kombinerad anteckningsbok och iPodfodral.Snyggt och praktiskt! Köpes här


Kanske något för historikern och fantasyälskaren? En handgjord anteckningsbok inspirerad av medeltiden. Finns att köpa här


För den som gillar färg och som kanske har en förkärlek för rysk litteratur? Anteckningsbok med Babushka finns att köpa här


En anteckningsbok för den strikte? Inspirerad av Sveriges lagbok och finns att köpa här

Och till slut för de som inte gillar pappersanteckningar, en netbook! Finns i flera färger, storlekar och prisklasser. Finns att köpa här

Kommentarer

 1. Du får faktiskt inte GÖRA så här mot mig! Om du visar en massa snygga bennor imorgon blir jag tvungen att sluta läsa din blogg ;-)

  SvaraRadera
 2. Felåt, du får be din karl läsa så han vet vad som ska inhandlas i julklapp? :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar anteckningsböcker. Den där Penguin måste jag ha.

  SvaraRadera
 4. Men var är Moleskines? :)

  Gud, efter böcker ä häften min största last!

  SvaraRadera
 5. Jag är också en passionerad samlare av anteckningsböcker. Många av dem har jag använt, men ärligt talat har jag inte behov av så många böcker som jag köper på mig. Särskilt inte sedan all denna elektronik blev betydligt lättare att använda när man skriver.

  Jag måste göra ett inlägg om alla mina oskrivna antecknignsböcker vid tillfälle

  SvaraRadera
 6. Bokstödet: Jag vill oxå ha en från penguin, ångrar att jag inte inhandlade på bokmässan.

  Bokbabbel: Förlåt, jag var nära flera gånger att ta med, men det blev bara inte så :P

  SvaraRadera
 7. Vixxtoria: Jag ser fram emot detta inlägg :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…