Fortsätt till huvudinnehåll

2:a December

Boknörderi verkar vara direkt besläktat med andra nörderier, däribland ett exalterat anteckningsboknörderi. Dagens lucka bjuder alltså på anteckningsböcker. Kanske en snygg dagbok, ett häfte för ens dikter eller bara ett block att föra läsnoteringar i?
Klassiker från Penguin finns i alla möjliga former, däribland anteckningsbok. Snygg och bokrelaterad! Finns att köpa på English bookshop, men har för mig att jag skymtat dem på adlibris.com

För er som gillar att lyssna på böcker på er iPod, nu finns det en kombinerad anteckningsbok och iPodfodral.Snyggt och praktiskt! Köpes här


Kanske något för historikern och fantasyälskaren? En handgjord anteckningsbok inspirerad av medeltiden. Finns att köpa här


För den som gillar färg och som kanske har en förkärlek för rysk litteratur? Anteckningsbok med Babushka finns att köpa här


En anteckningsbok för den strikte? Inspirerad av Sveriges lagbok och finns att köpa här

Och till slut för de som inte gillar pappersanteckningar, en netbook! Finns i flera färger, storlekar och prisklasser. Finns att köpa här

Kommentarer

 1. Du får faktiskt inte GÖRA så här mot mig! Om du visar en massa snygga bennor imorgon blir jag tvungen att sluta läsa din blogg ;-)

  SvaraRadera
 2. Felåt, du får be din karl läsa så han vet vad som ska inhandlas i julklapp? :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar anteckningsböcker. Den där Penguin måste jag ha.

  SvaraRadera
 4. Men var är Moleskines? :)

  Gud, efter böcker ä häften min största last!

  SvaraRadera
 5. Jag är också en passionerad samlare av anteckningsböcker. Många av dem har jag använt, men ärligt talat har jag inte behov av så många böcker som jag köper på mig. Särskilt inte sedan all denna elektronik blev betydligt lättare att använda när man skriver.

  Jag måste göra ett inlägg om alla mina oskrivna antecknignsböcker vid tillfälle

  SvaraRadera
 6. Bokstödet: Jag vill oxå ha en från penguin, ångrar att jag inte inhandlade på bokmässan.

  Bokbabbel: Förlåt, jag var nära flera gånger att ta med, men det blev bara inte så :P

  SvaraRadera
 7. Vixxtoria: Jag ser fram emot detta inlägg :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…