fredag 24 december 2010

24:e December God Jul!

På julafton borde de flesta vara klara med julstöket och endast de sista detaljerna behöver ordnas. När ni väl sätter er ner för att njuta av julen tycker jag att alla bör ägna en tanke åt de som inte har det lika bra som vi. Därav handlar dagens lucka om gåvor som kan innebära liv eller död för någon på en annan plats i världen.
Adlibris har i samarbete med SOS Barnbyar ett flertal presentalternativ som gynnar fattiga barn. Köp till exempel en sagostund till ett föräldralöst barn i Ghana här


UNICEF har också flertalet presenter för utsatta barn världen över. Här kan man till exempel bidra med pennor och skrivböcker så att fler kan gå i skola.


Ett bra sätt att bidra är att köpa julkort till förmån för ett välgörande ändamål. Det  här kortet kan köpas här och pengarna går till forskning gällande Alzheimers.


Hos barnfonden kan man köpa ett fruktträd i Kambodja till en familj, by eller skola så att de ska få tillgång till mer mat. Mer om det här.


Hos Diakonia kan man köpa rättigheter av olika slag, till exempel säkrare förlossning för fattiga kvinnor i Nicaragua. 

Det finns itne enbart människor på jordens yta som behöver hjälp, ofta är det till och med vi som förstör djurens naturliga miljö med husbyggen och skogsskövling. Här kan man köpa den här söta schimpansen där pengarna går till WWF

8 kommentarer:

  1. Tidningen Vi:s trädplanteringar är också bra, god jul.

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Hoppas ni får en fin jul, hela familjen :) kram

    SvaraRadera
  3. Jättefina och viktiga julklappar. Hoppas du har haft en fin jul.

    SvaraRadera