Fortsätt till huvudinnehåll

24:e December God Jul!

På julafton borde de flesta vara klara med julstöket och endast de sista detaljerna behöver ordnas. När ni väl sätter er ner för att njuta av julen tycker jag att alla bör ägna en tanke åt de som inte har det lika bra som vi. Därav handlar dagens lucka om gåvor som kan innebära liv eller död för någon på en annan plats i världen.
Adlibris har i samarbete med SOS Barnbyar ett flertal presentalternativ som gynnar fattiga barn. Köp till exempel en sagostund till ett föräldralöst barn i Ghana här


UNICEF har också flertalet presenter för utsatta barn världen över. Här kan man till exempel bidra med pennor och skrivböcker så att fler kan gå i skola.


Ett bra sätt att bidra är att köpa julkort till förmån för ett välgörande ändamål. Det  här kortet kan köpas här och pengarna går till forskning gällande Alzheimers.


Hos barnfonden kan man köpa ett fruktträd i Kambodja till en familj, by eller skola så att de ska få tillgång till mer mat. Mer om det här.


Hos Diakonia kan man köpa rättigheter av olika slag, till exempel säkrare förlossning för fattiga kvinnor i Nicaragua. 

Det finns itne enbart människor på jordens yta som behöver hjälp, ofta är det till och med vi som förstör djurens naturliga miljö med husbyggen och skogsskövling. Här kan man köpa den här söta schimpansen där pengarna går till WWF

Kommentarer

  1. Tidningen Vi:s trädplanteringar är också bra, god jul.

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Hoppas ni får en fin jul, hela familjen :) kram

    SvaraRadera
  3. Jättefina och viktiga julklappar. Hoppas du har haft en fin jul.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100