Fortsätt till huvudinnehåll

24:e December God Jul!

På julafton borde de flesta vara klara med julstöket och endast de sista detaljerna behöver ordnas. När ni väl sätter er ner för att njuta av julen tycker jag att alla bör ägna en tanke åt de som inte har det lika bra som vi. Därav handlar dagens lucka om gåvor som kan innebära liv eller död för någon på en annan plats i världen.
Adlibris har i samarbete med SOS Barnbyar ett flertal presentalternativ som gynnar fattiga barn. Köp till exempel en sagostund till ett föräldralöst barn i Ghana här


UNICEF har också flertalet presenter för utsatta barn världen över. Här kan man till exempel bidra med pennor och skrivböcker så att fler kan gå i skola.


Ett bra sätt att bidra är att köpa julkort till förmån för ett välgörande ändamål. Det  här kortet kan köpas här och pengarna går till forskning gällande Alzheimers.


Hos barnfonden kan man köpa ett fruktträd i Kambodja till en familj, by eller skola så att de ska få tillgång till mer mat. Mer om det här.


Hos Diakonia kan man köpa rättigheter av olika slag, till exempel säkrare förlossning för fattiga kvinnor i Nicaragua. 

Det finns itne enbart människor på jordens yta som behöver hjälp, ofta är det till och med vi som förstör djurens naturliga miljö med husbyggen och skogsskövling. Här kan man köpa den här söta schimpansen där pengarna går till WWF

Kommentarer

  1. Tidningen Vi:s trädplanteringar är också bra, god jul.

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Hoppas ni får en fin jul, hela familjen :) kram

    SvaraRadera
  3. Jättefina och viktiga julklappar. Hoppas du har haft en fin jul.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.