Fortsätt till huvudinnehåll

20:e December

Tanken med kalendern var att tipsa om presenter till boknördar som inte är böcker. Men nu blir det faktiskt ett bokinslag trots allt, fast det blir böcker som handlar om...ja böcker!
1001 böcker att läsa innan man dör, det borde finnas ett par stycket boktips där i som inte ens en riktig boknörd läst. Finns att köpa bland annat härDet finns även en variant för böcker man ska ha läst innan man växer upp, det vill säga barn- och ungdomsböcker. Finns att köpa här


En historia om läsning tar upp ca 6000 år av läsning. Finns att köpa härI den här boken får läsaren ips på böcker knutna till specifika platser, finns att köpa härOch för den lite mer stressade läsaren, en bok som illustrerar handlingen i 80 romaner med en seriestrip. Finns att köpa här

Kommentarer

  1. Jag hoppas verkligen du får provision på din julkalender. Som jag sagt förut, jag vill ha allt! Allt!! /Therese

    SvaraRadera
  2. Haha ja det vore ju himla kul om man fick typ alla saker jag gör reklam för ;)

    SvaraRadera
  3. Det är väl det minsta man kan begära, eller hur? /Therese

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…