Fortsätt till huvudinnehåll

1:a December

Då var det slutligen julmånad på riktigt. Trots att affärerna varit fulla av julsaker sedan mitten av oktober har jag försöt stå ut, men nu är det bara att köra på. Och vad är bättre än bokrelaterade julklappar?  Dagens tema har jag lite snott från Bokbabbels julklappstips, nämligen bokrelaterade smycken. Titta, njut, lägg upp på önskelistan!

Armband av förbjudna böcker

Triss i örhängen inspirerade av Hungerspelen-serien


En klassiker runt halsen?


Vackert bokhalsband, min absoluta favorit

Armband gjort av återvunna serietidningar


Små inbundna böcker i form av örhängen


Kommentarer

 1. Ja de fanns en del på amazon, ska kolla om jag kan länka

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Fler boknördssmycken..! Så himla fint!

  SvaraRadera
 4. Jag läser på Amazon att Banned Books-armbandet är borta borta borta. Det tyckte jag var det allra allra finaste. Så himla synd. Men det fanns en massa annat fint där iofs..

  SvaraRadera
 5. ...men sen hittar jag skaparens hemsida och där kan man oxå beställa't:
  http://www.carolynforsman.com/product.cfm?item_id=175

  SvaraRadera
 6. Camilla: Tur jag har så engagerade läsare =)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…