Fortsätt till huvudinnehåll

1:a December

Då var det slutligen julmånad på riktigt. Trots att affärerna varit fulla av julsaker sedan mitten av oktober har jag försöt stå ut, men nu är det bara att köra på. Och vad är bättre än bokrelaterade julklappar?  Dagens tema har jag lite snott från Bokbabbels julklappstips, nämligen bokrelaterade smycken. Titta, njut, lägg upp på önskelistan!

Armband av förbjudna böcker

Triss i örhängen inspirerade av Hungerspelen-serien


En klassiker runt halsen?


Vackert bokhalsband, min absoluta favorit

Armband gjort av återvunna serietidningar


Små inbundna böcker i form av örhängen


Kommentarer

 1. Ja de fanns en del på amazon, ska kolla om jag kan länka

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Fler boknördssmycken..! Så himla fint!

  SvaraRadera
 4. Jag läser på Amazon att Banned Books-armbandet är borta borta borta. Det tyckte jag var det allra allra finaste. Så himla synd. Men det fanns en massa annat fint där iofs..

  SvaraRadera
 5. ...men sen hittar jag skaparens hemsida och där kan man oxå beställa't:
  http://www.carolynforsman.com/product.cfm?item_id=175

  SvaraRadera
 6. Camilla: Tur jag har så engagerade läsare =)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…