Fortsätt till huvudinnehåll

11:e December

Jag känner mig något stressad över att lämna tillbaka Spill på biblioteket. Visst, jag har tills på torsdag på mig, men den är ju utläst så den stackare som reserverat efter mig kan ju lika gärna få den. Just därför är dagens lucka inspirerad av biblioteksväsendet. 


Vad sägs om en bibliotekarie som actionfigur? Kommer med reservationshylla, bokvagn, dator, bokhögar och lösa böcker. Hon kan till och med prata om man trycker på knappen på hennes rygg. Finns att köpa här.Känner du någon som läser till bibliotekarie och är stolt över det? Då kan den här knappen vara en perfekt present. Finn att klicka hem härVarför inte stötta biblioteken med en snygg kylskåpsmagnet? Finns att köpa här.  Gillar du att skriva ditt namn i dina böcker som en påminnelse till den du lånat ut den till ska komma ihåg det? Varför inte investera i dessa etiketter till att pryda insidan i stället. Finns här och kommer i paket om 80 stycken. Eller vill du kanske ta steget längre med bokutlånen? Personal Library Kit innehåler allt för hemmabiblioteket så som datumstämpel och lånekort att sätta i boken. Finns att köpa härEller varför inte ett klistermärke för att visa att du diggar bibblan? Finns att köpa här och finns även som mugg, tygpåse och T-shirt. 

Slutligen vill jag gärna uppmana alla att gå till ert lokala bibliotek och kolla om det finns några evenemang som man kan köpa biljetter till och ge bort. I Skövde finns det till exempel Forum för Prosa och Poesi som kostar 50kr/gång där ett par intressanta författare kommer och pratar om olika teman.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…