måndag 1 november 2010

Tematrio - Favoritlitteratur

Den här veckan är det så dags att ta fram tre favorittyper av litteratur. 

1. Jag måste naturligtvis ta upp Science Fiction och Fantasy. Även om jag är ganska dålig på att läsa den här typen av litteratur nu för tiden så är den den som fört in mig på läsarbanan och den har en speciell plats i mitt bokhjärta. 

2. Som litteraturvetare får jag väl säga att jag gillar den så kallade litterära kanon. Jag fascineras av Homeros, Shakespeare, Dostojevskij, Cervantes och så vidare, och så vidare. 

3. Som jag skrev i ett inlägg i ett tidigt stadium av den här bloggen så tycker jag mycket om att läsa litteratur från hela världen. Jag läser just nu en kenyansk författare, har dessförinnan läst en peruansk, en japansk, en Zimbabwisk, en mexikansk, en kinesisk osv. 

2 kommentarer:

  1. OMG, världslitteratur! Böckernas motsvarighet till det Peter Gabriel envisats med att göra inom musiken de senaste tjugo åren.
    Varför måste mina bekanta vara så öppna och inte sådär trångsynta och snäva som jag är? Jag tycker INTE om nya intryck

    SvaraRadera
  2. men du gillar itne utsländskt och du gillari nte svenskt...vad gillar du? :P

    SvaraRadera