Fortsätt till huvudinnehåll

Julenkät

Enbokcirkelföralla har introducerat en fantastisk julenkät och jag är inte sen att haka på.

1) Vilken bok önskar du dig i julklapp?
Jag har ju redan skrivit en önskelista till tomten (finns snabblänk i högerspalten) men det bästa somfinns är att få en okänd bok som självklart är superbra.
2) Om du fick ge en bok till vilken känd person du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.
Jag vill ge Mr. Norrell och Jonathan Strange till Tim Burton, mest för att han ska filmatisera den på ett fantastiskt sätt. 
3) Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp
Jag har köpt Nickes godnattbok till brorsson Colin som fyller 1 år precis före julafton. Kommer dessutom ge bort en pocket under pocketbytarlunchensom jag kommer berätta mer om här på bloggen inom kort. 
4) Har du någon jultradition som du följer varje jul?
Förra året föddes ovan nämnde brorsson mitt i julkaoset så julen blev lite upp och ner. Det här året har jag inte semester förrän efter nyår så det får bli nya traditioner här hemma. 
5) vad har du alltid på ditt julbord?
Ingen julmat alls faktiskt. Kalkon, potatis, sås och diverse grönsaker har det ju varit de senaste iaf 10 åren, men i år blir det som sagt lite annorlunda så nu blir det väl skinka och köttbullar. Däremot kommer nog Cloettas Juleskum vara med som vanligt!
6) Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga 1.
Jag vill ha en hylla till badrummet och en liten läsfåtölj. Inte för att de är dyra utan för att jag inte äger en bil så att jag kan köpa dem. En juicecentrifug och ny stavmixer hade också varit trevligt. Eller varför inte en bil så slipper jag önska mig allt annat?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.