lördag 6 november 2010

Bokmässa 2011 med bokbloggsambassadörer

Som ni säkert vet hade Karin på enbokcirkelföralla ett bokbloggscafé på bokmässan 2010 i höstas. Det skapade en del uppmärksamhet i bland annat sydsvenskan. 

Nästa års bokmässa kommer helt tas över av en armé av bokbloggare. Ja vi är i alla fall 15 entusiastiska bloggare från hela Sverige som kommer att göra vårt bästa för att hålla bokmässans community levande hela året fram till mässan och förhoppningsvis kommer vi även ha en hel del aktiviteter under själva mässan. Möjligen kanske ett bloggcafé i år igen? Med IRL-bokcirkel, bloggdiskussioner, bloggskola, läsutmaningar osv? 

Då årets tema är tyskspråkig litteratur, tre länder - ett språk, har en del ambassadörer redan börja fundera över läslistor, utmaningar och bokcirklar. (Lyran, enligtO, enbokcirkelföralla, Hellre barfota än boklös, Breakfast Bookclub, Bokmania ). 

JAg rotar därav själv igenom bokyllan och kan inte påstå att jag känner mig uppdaterad inom det tyskspråkiga. Här är vad jag har:

Thomas Mann - Döden i Venedig 
Herman Hesse - Stäppvargen + Siddartha
Elfriede Jelinek - De utestängda + Lust + Pianolärarinnan
Franz Kafka - Processen + Förvandlingen
Herta Müller - Hjärtdjur + Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv + Kungen bugar och dödar
Silke Scheuermann - Timmen mellan hund och varg
Bertolt Brecht - Mor Courage och hennes barn
Michael Ende - Momo
Johann Wolfgang Goethe - Den unge Werthers lidanden + Faust
Georg Büchner - Woyzeck
Günter Grass - Katt och råtta + Blecktrumman
Bröderna Grimm - olika sagor
Patrick Süskind - Parfymen 


De titlar som är i fet stil är lästa. Hade det inte varit för några tyskspråkiga nobelpristagare hade min lista varit uråldrig, som ni ser. Jag kan nog komma upp med förslag på tyska klassiker att läsa, men jag behöver nog en hel del hjälp med att läsa in mig på författare som kan tänkas och kommer att besöka bokmässan. Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar