Fortsätt till huvudinnehåll

Post Bokmässa 2010


Om jag nu fyllt i en pre-Bokmässa enkät så får det väl även bli en post-Bokmässa enkät:

Årets seminarium: Då jag enbart var där en dag och inte hade nåt seminariekort så såg jag inte ett enda. Men människorna som strömmade ut ur seminariesalarna såg ju glada ut så kanske nästa år. 
Årets pryl: Svårt att välja, men visitkorten från andra bloggare och signerade böcker står högt upp på listan. 
Årets fynd: Aftonland av Lagerqvist för ynka 15 kr
Årets räkmacka: Det enda jag åt på mässan var en kall och torr hamburgare. Usch. 
Årets miss: Jag missade nog det mesta, flera montrar och författare. Men tråkigast kanske var de bokbloggare jag inte hann träffa. 
Årets mest irriterande: Att det spöregnade på vägen till mässan så jag först såg ut som en dränkt katt och sedan som ett troll. 
Årets roligaste: Att jag över huvud taget tog mg till mässan, det bestämdes en vecka innan.
Årets outfit: Zombie-tishe, svart kjol, svart kofta och svarta stövlar. 
Årets läsning: Läste en del ur Petina Gappahs novellsamling på vägen ner och hem. 
Årets tygpåse: Det blev tyvärr ingen trots att det fanns många snygga. Fick med mig en papperspåse i svart från tidskriftsmontern och en himlans massa plastpåsar i glada färger. 

Kommentarer

 1. jag gick in till bokmässan torr i en ny ingång från P-huset.

  SvaraRadera
 2. Ja jag gick ju från tågstationen och det började spöregnaungefär på halva vägen

  SvaraRadera
 3. Jag hade tur när jag gick dit, det regnade bara lite. Men jag hann bli lite orolig och tänka att det var ju typiskt att jag lämnade paraplyet hemma!

  Tedrickande ser verkligen olika ut. Men ni har i alla fall mjölk i teet båda två. ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…