Fortsätt till huvudinnehåll

Post Bokmässa 2010


Om jag nu fyllt i en pre-Bokmässa enkät så får det väl även bli en post-Bokmässa enkät:

Årets seminarium: Då jag enbart var där en dag och inte hade nåt seminariekort så såg jag inte ett enda. Men människorna som strömmade ut ur seminariesalarna såg ju glada ut så kanske nästa år. 
Årets pryl: Svårt att välja, men visitkorten från andra bloggare och signerade böcker står högt upp på listan. 
Årets fynd: Aftonland av Lagerqvist för ynka 15 kr
Årets räkmacka: Det enda jag åt på mässan var en kall och torr hamburgare. Usch. 
Årets miss: Jag missade nog det mesta, flera montrar och författare. Men tråkigast kanske var de bokbloggare jag inte hann träffa. 
Årets mest irriterande: Att det spöregnade på vägen till mässan så jag först såg ut som en dränkt katt och sedan som ett troll. 
Årets roligaste: Att jag över huvud taget tog mg till mässan, det bestämdes en vecka innan.
Årets outfit: Zombie-tishe, svart kjol, svart kofta och svarta stövlar. 
Årets läsning: Läste en del ur Petina Gappahs novellsamling på vägen ner och hem. 
Årets tygpåse: Det blev tyvärr ingen trots att det fanns många snygga. Fick med mig en papperspåse i svart från tidskriftsmontern och en himlans massa plastpåsar i glada färger. 

Kommentarer

 1. jag gick in till bokmässan torr i en ny ingång från P-huset.

  SvaraRadera
 2. Ja jag gick ju från tågstationen och det började spöregnaungefär på halva vägen

  SvaraRadera
 3. Jag hade tur när jag gick dit, det regnade bara lite. Men jag hann bli lite orolig och tänka att det var ju typiskt att jag lämnade paraplyet hemma!

  Tedrickande ser verkligen olika ut. Men ni har i alla fall mjölk i teet båda två. ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…