lördag 23 oktober 2010

Lolita + Köpstopp

Efter att ha läst en hel del om Sara Stridsbergs Darling River i bland annat Vi Läser så blev jag naturligtvis sugen på att läsa den. Men jag bestämde mig för att först och främst läsa Lolita av Vladimir Nabokov som ska ha varit en stor inspirationskälla för Sara. Jag har väntat och väntat på att den ska bli återlämnad på biblioteket, i säkert en månad stod den som "Försenad" och jag gav upp.


Nu går Sara Stridsberg och vinner Vi:s Litteraturpris samt blir nominerad till Augustpriset så läsandet blev helt plötsligt angeläget igen. Jag står fast vid att först läsa Lolita men den är FORTFARANDE försenad på biblioteket, både den inbundna och i pocket. Jag blev därav fantastiskt glad av att hitta den på tradera för ynka 19kr.


Vilket fynd. Däremot måste jag med blandade känslor nu gå in i ett köpstopp, så som många bokbloggare gjort före mig. Främst för att jag ska investera i en systemkamera och känner att jag måste snåla lite, även om kalkylen går mer än bra ihop. Men jag ser detta som en utmaning till mig själv, att fokusera på alla de böcker jag redan har och kanske någon omläsning. Man kan ju även se det som en chans att lära känna biblioteket lite bättre då jag nyttjat den här stadens bibliotek otroligt dåligt sedan jag flyttade hit. Recensionsböcker kan man ju också försöka tigga till sig. Och önska sig presentkort och böcker i julklapp?

Hur länge ska vi hålla på med det här då? Till februaris bokrea hade jag tänkt. Då måste man få fynda lite. Vi får se hur det går helt enkelt, wish me luck.

6 kommentarer: