söndag 24 oktober 2010

Böckerx3:s lilla litteraturvetarskola

Allt snack om bloggare vs. kritiker har fått mig att längta lite tillbaka till mina litteraturstudiedagar. Jag bläddrar lite smått i mina gamla läroböcker och blir sugen på att läsa om men det känns något meningslöst. Då slog det mig, varför inte ha en liten litteraturvetarskola på bloggen? På så vis tar jag mig tillbaka till mina böcker samtidigt som jag kan dela med mig av det och förhoppningsvis inspirera någon till att läsa med nya synvinklar.Jag kommer till en början helt att satsa på prosaanalys, då lyrik och dramatik är mindre vanligt förekommande i bokbloggvärlden. Men vem vet, det kanske kommer.


Jag hoppas få upp första delen redan idag, så ni som vill visa kritikerna att bokbloggarna är väl med på banan, häng på!

10 kommentarer: