onsdag 22 september 2010

Normalstörd

Idag har jag varit på seminarium med fackklubben på jobbet. Jag hade ingen aning om vad det skulle handla om. På lunchen sitter kollegan Christina och berättar om ett roligt program hon sett på TV om utvecklingsstörda som spelar teater. När jag sedan drar iväg till seminariet får jag reda på att det är grundaren till teatern som Christina pratat om som ska föreläsa.

Det var fantastiskt bra, Pär Johansson bjuder på sig själv och sina skådespelare. Han är helt rak och ärlig, kallar dem för utvecklingsstörda och sig själv för normalstörd. Han berättar om hela historien som lett fram till succén, berättar om roliga saker hans skådespelare haft för sig och pratar dyrt och heligt om hur man måste trivas med vad man gör och våga satsa på det man vill. De har gått från en liten föreställning där de tvingades ge bort biljetter för att någon skulle komma till Ica-reklamen, melodifestivalen, nyhetsmorgon, broadway osv.

Så har ni chansen att gå på deras föreställningar så gör det. Det finns självklart även en bok skriven om fenomenet Glada Hudik-teatern vid namn Shaken [not störd] som kan köpas här. Det går även att beställa recensionsex. Jag tror att det är en må-bra-bok ur verkliga livet, för det var den känslan man fick på föreläsningen.

2 kommentarer:

  1. Jag lyssnade på Pär Johanssons sommarprogram, skrattade hur mycket som helst och var sedan tvungen att stanna bilen för att jag grinade så mycket. Fantastisk man!

    SvaraRadera
  2. Ja han är så ärligt rolig, inte tillgjord eller elak som stå-uppare kan vara. Jag är så himla sugen på att läsa boken om dem också.

    SvaraRadera