tisdag 7 september 2010

Gamla minnen

Som jag pratat om tidigare så var det en hyfsat stressig tid då jag läste litteraturvetenskap med upp emot 7 romaner att läsa per vecka. Läsupplevelsen var ju kanske inte så trevlig, men effektiv var man.

Det som var bäst och det jag kan sakna är seminarierna då vi i grupp satt och diskuterade varenda bok. För att markera viktiga ställen använde jag alltid post-its som jag antecknade på, ibland så noggrant att jag hade lika färger för olika frågor/ämnen.

Tro det eller ej men jag saknar faktiskt markerandet ibland, när man stöter på något som man vill kunna komma tillbaka till eller liknande. Jag har faktiskt kvar alla lappar i de böcker jag läste under min studietid så dem har jag en tendens att gå och bläddra i emellanåt, allt för lite gamla goda minnen.

Jag kanske ska starta upp med det igen?

2 kommentarer:

  1. åh, blir alltid så imponerad när jag ser sådana där böcker, ser så proffsigt ut, som om du tänkt mycket. nuförtiden sätter jag in minipostits i de böcker jag ska recensera till tidningar, tycker det är trevligt att ha dem kvar även efteråt, där finns t.ex. fina citat och så. men ja, kanske jag borde ha post it-förpackningen med mig även när jag läser en vanlig bok :)

    SvaraRadera
  2. Ja det är ju just det, man behöver nästan ha en anledning att lappa sina böcker. Recensera, seminarer, läscirkel osv, jag vet inte riktigt vad jag skulle ha det till såhär till vardags :)

    SvaraRadera