Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässa 2010

Jösses vilken dag. Det börjar så smått bli dags att sammanfatta skörden. 

Inledningsvis kan vi väl logga bokskörden:

- Senaste numret av Vi läser (Pressbyrån i Skövde verkar ha slutat ta in den)
- Nattåg till Lissabon - Pascal Mercier (Bonnier pocket 3 för 100:-)
- Chicago - Alaa Al-Aswany (Bonnier pocket 3 för 100:-)
- En halv gul sol - Chimamanda Ngozi Adichie (Bonnier pocket 3 för 100:-)
- Lilla Anna och de mystiska fröna - Inger & Lasse Sandberg (signerad av en trött Inger)
- Skjut apelsinen! - Mikael Niemi (signerad i montern för Norrbotten och Västerbotten)
- Min kamp - Karl Ove Knausgård (signerad av en sympatisk Karl Ove)
- Aftonland - Pär Lagerkvist (fynd för 15:-)
- Den stulna romanen - Nawal El Saadawi (signerad, men hon tittade inte ens på mig)
- Rädd att flyga - EricaJong (Signerad)
- Anansi boys - Neil Gaiman (SF-bokhandeln)
- Vid vansinnets berg - H.P. Lovecraft (SF-bokhandeln)
Fick även mitt omslag till Lilla stjärna signerat av John Ajvide Lindqvist

Som ni ser blev det ju några afrikanska författare och en del signeringar! Hur tusan fick jag med mig allt det här hem?

Kändisar fångade med kameran: Denise Rudberg, Mark Levengood, Nawal El Saadawi, Erica Jong, Carl Einar Häckner, Mikael Niemi, John Ajvide Lindqvist, Pija Lindenbaum, Ett gäng bokbloggare, Karl Ove Knausgård, Kristina Sandberg, Inger Sandberg. Har även spottat Leif GW Persson, Dick Harrisson, Björn Hellberg, Martina Haag och säkert en hel del till som jag glömt. 

Lyckades byta visitkort med:

Plus att jag gav ett visitkort till en skribent på dagensbok.com och en journalist från Skånska dagbladet som dessutom frågade ut mig lite samt tog bilder. En del folk som jag inte vet vilka det är tog visitkort och jag lämnade kvar några på bloggcaféet. 

Lista på de tre mest närgångna författarträffarna:

1. Jag går rakt in i Dick Harrisson i Nordstedts monter. 
2. John Ajvide Lindqvist kallar mig originell för att jag enbart tagit med omslaget till Lilla stjärna. Han blev lite förvirrad!
3. Jag står och spanar in Mikael Niemis bok Skjut apelsinen! i montern som delas av Norrbotten och Västerbotten. När jag vänder mig om för att gå står Niemi jämte mig. 

Så vad har jag lärt mig? Ta med en kasse till plånbok, kamera, mässprogram osv så man slipper hala av sig ryggan stup i kvarten tills man inhandlat sin första bok. Ha uppsatt hår för stort fluffigt hår blir svettigt och klibbigt. Ha inte med gnällig sambo, fler montrar tar kort än vad jag trodde, Kolla upp vilket förlag författare är utgivna på så man vet vart man ska kolla, kolla igenom programmet lite bättre för att ha koll. 

Fantastiskt roligt var det i alla fall, ses igen nästa år!

Kommentarer

 1. Du tycks ha haft en suverän bokmässa, vi ses igen nästa år :-)

  SvaraRadera
 2. Så mycket böcker och folk där var. Fina fynd, jag lyssnade också på Nawal El Saadawi och bad Erica Jong signera min 30 år gamla bok :)

  SvaraRadera
 3. P.S.
  Vi tanter har alltid en liten handväska ;)

  SvaraRadera
 4. Hehe ja det var otroligt mycket folk/böcker och jag missade nog det mesta. Men jag är nöjd ändå!

  SvaraRadera
 5. Åh, så smart att bara ta med omslaget! Å andra sidan hade han fullt upp med att flörta med min bebis så han glömde nästan skriva..

  SvaraRadera
 6. Hahaha ja han va lite smått tokig, men jag gillar honom bara mer efter att ha träffat honom!

  SvaraRadera
 7. ComeOn has funnits sedan 2008, och är en av de bookies/kasinon som upplever märkbar tillväxt just nu. En av orsakerna till ComeOns tillväxt är att bookien erbjuder en av de största bonusarna på marknaden för nya småspelare – om inte den mest lukrativa bonusen på vadslagnings marknaden.

  SvaraRadera
 8. Kyäni är ett direkthandelsföretag som använder sig av distributörer för marknadsföring och försäljning av sina produkter. Bland andra företag som använder sig av samma affärsmodell finns Oriflame, Mary Kay och Avon.

  SvaraRadera
 9. Hämta din rabattkod och få rabatt! Hos oss hittar du över 800 butiker
  Uppdateras dagligen!

  SvaraRadera

 10. الاول افضل شركة تنظيف خزانات بالرياض تستخدم مادة الابوكسي في تنظيغ و تطهير خزنات مياه الشرب بارخص الاسعار يمكنك الاستعانة بنا في اعمال غسيل خزانات بالرياض لتحصل على افضل الخدمات
  شركة الاول للخدمات

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…