Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässa 2010

Ja nu blir det visst bokmässa för Böcker x3 i sista sekunden. Hela lördagen kommer att spenderas på Svenska mässan i Göteborg. Jag inser ganska snabbt att jag är rätt sent ute, det är så många programpunkter så jag blir lite rädd. I monterprogrammet hittar jag givetvis några givna punkter: Therese Bohman, Denise Rudberg, Erica Jong, Karin Alvtegen, John Ajvide Lindqvist, Pija Lindenbaum och Karl Ove Kanusgård. Och det enbart efter en snabbt titt i programmet!

Nu vill jag givetvis ha allas tips, nya som gamla mässbesökare ge mig allt ni har! Hur gör man? Vad ska man inte missa? Vad ska man undvika? Vad ska man ha med sig i bagaget?

Fyller givetvis i bokmässe-enkäten (Stulen rakt av från Bokbabbel, som i sin tur tagit den från Kolikbloggen.

Namn: Böcker x3
Hemort: Skövde, Sverige
Jag har varit på Bokmässan i Göteborg (ggr): 0 gånger (skäms då jag alltid bott 1-2 timmars resa från Göteborg)
På årets bokmässa ska jag: Stjärnögt vandra omkring bland alla böcker, författare och bokälskare. Jag ska givetvis hinna se så mycket som möjligt.
Mitt bästa bokmässeminne: Kommer förhoppningsvis att bli årets mässa eftersom det är första gången. Mitt sämsta minne var när vissa i klassen på gymnasiet fick åka till mässan med skolan bara för att de hade valt rätt "Elevens val"-kurs. Usch.
Några böcker jag ser framemot: Jag har nog inte riktigt hunnit tänka så långt än, men det ska bli spännande att både se de stora aktörernas montrar men även de lite mindre. SF-bokhandeln som man aldrig besöker annars, tex.
Jag hoppas få se: Bokhororna och andra favoritbokbloggare. Hoppas även på att få se de författare jag nämner ovan, såklart.
Jag hoppas slippa: Efter alla vandringar i Tokyo och Rom så hoppas jag på att slippa onda fötter, för det är inte kul. Jag hoppas även på att slippa bli åksjuk på vägen dit, för det är inte heller kul Bäst att lägga in en påminnelse om att ta en tablett redan nu...
Mitt bästa bokmässefynd: Återigen, eftersom jag inte varit där tidigare så är väl mitt största fynd att sambon säger "Jag följer med om jag slipper göra nåt. Bara visa mig vart jag ska"

Kommentarer

 1. Jag har inte heller varit där! Jag har en känsla av att det kommer att vara ett allt annat än rofyllt besök. Vill ju hinna med så mycket som möjligt!

  SvaraRadera
 2. bra att du tog förnuftet till fånga ;)

  SvaraRadera
 3. Ha så jättekul på din allra första bokmässa ... :)

  Ett tips, vill du undvika den helt igenkorkade trängseln ska du inte besöka E-hallen under lördagen ... Då är det nämligen "Deckarens Dag" och ALLA vill se just sin favoritförfattare på scenen ... Då blir det helt tokigt trångt med folk ...

  SvaraRadera
 4. Oj, ja det ska jag försöka undvika :) Tack ska du ha

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…