lördag 18 september 2010

Bokmässa 2010

Ja nu blir det visst bokmässa för Böcker x3 i sista sekunden. Hela lördagen kommer att spenderas på Svenska mässan i Göteborg. Jag inser ganska snabbt att jag är rätt sent ute, det är så många programpunkter så jag blir lite rädd. I monterprogrammet hittar jag givetvis några givna punkter: Therese Bohman, Denise Rudberg, Erica Jong, Karin Alvtegen, John Ajvide Lindqvist, Pija Lindenbaum och Karl Ove Kanusgård. Och det enbart efter en snabbt titt i programmet!

Nu vill jag givetvis ha allas tips, nya som gamla mässbesökare ge mig allt ni har! Hur gör man? Vad ska man inte missa? Vad ska man undvika? Vad ska man ha med sig i bagaget?

Fyller givetvis i bokmässe-enkäten (Stulen rakt av från Bokbabbel, som i sin tur tagit den från Kolikbloggen.

Namn: Böcker x3
Hemort: Skövde, Sverige
Jag har varit på Bokmässan i Göteborg (ggr): 0 gånger (skäms då jag alltid bott 1-2 timmars resa från Göteborg)
På årets bokmässa ska jag: Stjärnögt vandra omkring bland alla böcker, författare och bokälskare. Jag ska givetvis hinna se så mycket som möjligt.
Mitt bästa bokmässeminne: Kommer förhoppningsvis att bli årets mässa eftersom det är första gången. Mitt sämsta minne var när vissa i klassen på gymnasiet fick åka till mässan med skolan bara för att de hade valt rätt "Elevens val"-kurs. Usch.
Några böcker jag ser framemot: Jag har nog inte riktigt hunnit tänka så långt än, men det ska bli spännande att både se de stora aktörernas montrar men även de lite mindre. SF-bokhandeln som man aldrig besöker annars, tex.
Jag hoppas få se: Bokhororna och andra favoritbokbloggare. Hoppas även på att få se de författare jag nämner ovan, såklart.
Jag hoppas slippa: Efter alla vandringar i Tokyo och Rom så hoppas jag på att slippa onda fötter, för det är inte kul. Jag hoppas även på att slippa bli åksjuk på vägen dit, för det är inte heller kul Bäst att lägga in en påminnelse om att ta en tablett redan nu...
Mitt bästa bokmässefynd: Återigen, eftersom jag inte varit där tidigare så är väl mitt största fynd att sambon säger "Jag följer med om jag slipper göra nåt. Bara visa mig vart jag ska"

6 kommentarer:

 1. Jag har inte heller varit där! Jag har en känsla av att det kommer att vara ett allt annat än rofyllt besök. Vill ju hinna med så mycket som möjligt!

  SvaraRadera
 2. bra att du tog förnuftet till fånga ;)

  SvaraRadera
 3. Ha så jättekul på din allra första bokmässa ... :)

  Ett tips, vill du undvika den helt igenkorkade trängseln ska du inte besöka E-hallen under lördagen ... Då är det nämligen "Deckarens Dag" och ALLA vill se just sin favoritförfattare på scenen ... Då blir det helt tokigt trångt med folk ...

  SvaraRadera
 4. Oj, ja det ska jag försöka undvika :) Tack ska du ha

  SvaraRadera