Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässa 2010 - enbart en natt kvar

Äntligen!

Boken är inte utläst, inget mer är planerat och tåget går 07:32 imorrn. Hoppas sambon hittar till mässan...

Och NU vet jag vad jag ska ha på mig.

Nu måste jag bestämma vad som ska läsas på vägen. Det mest logiska vore ju Gappahs bok, men det känns olustigt att ta med en biblioteksbok. Eller ska jag ta Igelkottens elegans? Färdkosten är klar.

Jag har läst massor av blogginlägg från mässan och har varit avundsjuk, men nu är det min tur!

Och bäst av allt, visitkorten är klara:
Ses imorrn!

Kommentarer

 1. Ja jag ska hålla ögonen öppna efter alla bokbloggare :)

  SvaraRadera
 2. Här är läget också under kontroll, någorlunda i alla fall. Tåget går kl 8.09.

  SvaraRadera
 3. Snajsiga visitkort, jag klarade mig utan, men nästa år blir det till att skaffa. Ska se om jag kan bräcka dina ;P

  Ha en skööön mässa!

  SvaraRadera
 4. Bokmania: Härligt, jag hoppas det är någorlunda täckning där inne så man kan blogga och twittra under dagen =)

  Bokfetischist: Ja jag vet inte riktigt vad jag ska ha det till, men man kan ju byta med andra bloggare och kanske ge till nån som är nyfiken. Nästa år trycker jag kanske upp riktigt i stället för att skriva ut på visitkortspapper :)

  SvaraRadera
 5. Ho, visitkort, Och v a r f ö r har man inte blivit förärad?
  I sverige ger vi varandra visitkort.

  SvaraRadera
 6. Jag har här borta, det är bara att hämta :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…