Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässa 2010 - 4 dagar kvar

såhär på måndagskvällen återstår det alltså fyra hela dagar mellan mig och bokmässan.

Har läst ytterligare en novell i Sorgesång för Easterly och påbörjat ytterligare en, hoppas jag hinner läsa hela före helgen.

Har läst ännu fler blogginlägg i ämnet och konstaterat bland annat att man nog inte ska dricka kaffe och te för att slippa toalettköer. Har också fått tips om att undvika E-hallens deckarjippo om man inte vill bli mosad.

Men vad tusan ska jag ha på mig?

Och jag har ingen aning om hur mycket kontanter man ska ha med sig, jag är inte direkt en kontantmänniska. Hur klarade man sig före kortet? Hur mycket pengar bör man ha med sig? Jag vill ju inte ångra att jag inte köpte med mig det jag ville ha...

Jag ser fram emot det afrikanska temat, jag blir nog besviken om jag inte får med mig en bok av en afrikansk författare hem. Men hur mycket afrikanskt har jag egentligen läst?

Ja just nu Petina Gappah med ovannämnda novellsamling om Zimbabwe naturligtvis. Har även läst Helen Oyeyemis Ikarosflickan. Hon har sina rötter i Nigeria. Därtill kan nobelpristagaren Coetzee från Sydafrika. Damernas detektivbyrå har jag både läst och sett på TV. Sedan kan man ju nämna J.R.R. Tolkien som är född i Sydafrika, vilket kanske inte så många vet. Jag får fundera vidare på om jag kommer på fler.

Jag vill att denna tunna lista ska utökas omgående. Jag brukar hänga med i Adlibris världslitteraturbokklubb, där flera intressanta titlar från hela världen presenteras till ett nedsatt pris. Jag tänker även lusläsa enbokcirkelförallas lista som utlovas här.

Kommentarer

 1. jag längtar också till bokmässan =) hmm mycket att fundera på. Och det ska bli kul att ses..

  SvaraRadera
 2. Skor som är sköna att gå i.

  Numera är det många på mässan som tar kort. Inte i de mindre montrarna iofs ... Men det finns bankomat inne på mässan, så man klarar sig nog.

  SvaraRadera
 3. Ska försöka läsa några böcker till innan mässan, men det har helt klart blivit för få afrikanska.

  SvaraRadera
 4. Karin: Ja jag längtar som bara den :) men ser även fram emot din lista sen så mankan få sig nya tips.

  Marika: Ja jag ska försöka ha så bekväma skor som jag bara kan hitta. Jag hoppas matställen tar kort så man kan spara sina kontanter till de små fyndhörnorna :)

  enligt O: Ja jag har som sagt läst alldeles för lite från Afrika. Känner faktiskt lite att Sydafrika inte ska vara med på min kommande lista då jag har läst en del därifrån samt att dem känns lite mer västerländska än resten av Afrika, men det är bara en känsla jag fått.

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt att åka ner till bokmässan, kanske något att skriva upp i kalendern inför nästa år.
  Det där med kontanter är alltid lika svårt, man har vant sig på tok för mycket med kort för att kunna räkna åt ut hur mycket man behöver ha med sig.

  SvaraRadera
 6. Therese: Det blir ju första gången för mig så jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig. Har varit på många musikfestivaler och har varit på Ullared så folkmassor kan man ju hantera ;)

  Jag har haft kort hela mitt vuxna liv så jag tycker inte ens om kontanter. Fattar inte hur folk klarade sig förr :P

  SvaraRadera
 7. En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie är en bra inledning till ett Afrika-äventyr. En del andra har bloggade jag om tidigare idag.

  SvaraRadera
 8. Den har jag haft mina ögon på! Den finns väl som pocket oxå?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.