söndag 29 augusti 2010

iPad

Jag har ännu ingen läsplatta och har heller inte testat någon. Jag har läst lite på min iPhone men inget större än någon enstaka artikel. Nu har jag dock testat den glorifierade surf- och läspslattan iPad.

Jag kan dock inte påstå att jag vet vad jag tycker. Visst är det bekvämt att kunna ha med sig ett helt bibliotek vart man än går och det fungerar fint att läsa, bläddra och bokmärka i böckerna. Man kan till och med stanna upp och med en knapptryckning googla på något eller surfa in på sin favoritbokblogg för att lika snabbt återvända till sin bok.

Men var finns charmen? Vad ersätter glädjen av att få hem ett bokpaket där mansliter upp förpackningen för att komma åt nybok-doften? Och framför allt, vad tusan ska man ha i bokhyllan om inte böcker? Jag skulle sakna mina bokryggar alldeles för mycket.

Och frågan är ju vad som händer när man är klumpig som jag. Man vågar ju inte komma i närheten av en iPad med sin tekopp direkt. Den kommer nog inte fungera riktigt lika bra efter ett spill eller två medan pocketboken enbart blir lite skrynklig. Och hur kul kan det vara att mysa ner sig i sängen eller soffan med en elektronisk platta? Är den inte helt laddad får man lägga sig i närheten av ett eluttag för att kunna få ström samtidigt. Och om man som jag gillar att läsa tills man somnar? Då är det inte bara ett hundöra som längre är det största hotet. Min iPad skulle antagligen glida mig ut händerna och trilla i golvet när jag slumrar till.

Jag tycker att läsplattor och iPad är alldelesför dyrt för min smak. Jag håller mig till min mini-pc, iPhone samt riktiga böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar