söndag 15 augusti 2010

Forum Poesi och Prosa

Dags för höstens första Forum Poesi och Prosa i Skövde. Den hyllade norske författaren Karl Ove Knausgård kommer, tillsammans med bla Robert Kangas, till stadsbiblioteket den 30:e augusti och temat är "Verklighetens folk". Jag anmälde mig via medborgarskolans hemsida, men man kan även boka biljett på biblioteket.

För er som inte känner till Knausgård så har han skrivit en självbiografisk romansvit vid namn Min kamp. Den finns i fem delar på norska, den första delen kommer ut på svenska i slutet av september. Jag har tidigare läst böcker på norska, bland annat Kärlek av Hanne Örstavik, och det går faktiskt ganska bra när man vant sig vid det. Är lite sugen på att läsa Min kamp på orginalspråk, men kan inte bestämma mig ifall jag ska försöka mig på det eller satsa på den svenska. Jag kanske får vänta till efter hans föreläsning för att se om jag förstår vad han säger eller inte. Den är dock vansinnigt dyr, 277kr per del, så jag hoppas att den kommer i pocket på norska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar