Fortsätt till huvudinnehåll

Serier

När jag var mindre läste jag inte så många böcker. När det var lässtund i skolan satt jag mest och stirrade på en bok de tvingat mig att låna på biblioteket. Jag satt och tänkte på annat och vände sida lite då och då. När det var dags att skriva en recension om boken läste man bara baksidan och skrev om texten.

Vad jag däremot tyckte om att läsa var serier, allra helst Kalle Anka pocket. Jag fick tyvärr aldrig några tidningsprenumerationer utan fick nöja mig med att låna av kompisar eller köpa begagnat på loppis. Men det funkade ju det med. Ibland blir jag till och med sugen på att läsa dem igen, men jag tror inte man kommer att tycka det är så bra.

Jag har dock testat att läsa serier i iPhonen. Laddade hem första delen av ett par serier, bland annat Terminator och Hellboy. Fantastiskt smidigt faktiskt man bläddrar med ett litet svep med fingret och om man går ut ur appen börjar man på samma plats nästa gång. Men det är dyrt. Första delen är gratis men vill man ha de resterande 3 delarna kostar de 15kr styck.Och det tog mig kanske 10 min att kolla igenom en del så det känns inte värt tyvärr. Jag får jaga efter fler gratisserier eller ska man kanske bege sig till en butik och köpa en papperstidning? Och är det i så fall någon som kan tipsa om någon bra serie?

Jag är otroligt sugen på det nu i alla fall.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…