söndag 18 juli 2010

Lördagen blev en regnig dag, vilket passade alldeles utmärkt för läsning av Halva liv. Sambon fick dock för sig att ta sig an min bloggdator då han ansåg att den behövde uppdateras. Det gick inte riktigt enligt planen och datorn var ifrån mig större delen av dagen.

Nu är den dock åter i bruk och jag har även hunnit läsa en hel del, har ungefär en tredjedel kvar.

Innan jag har läst klart "Halva liv" och skriver om den, tänkte jag under tiden dela med mig av varför jag läser just den. Jag har inte läst någon av Mats Strandbergs tidigare romaner (två stycken) och kände inte ens till honom. Den enda anledningen är att boken är med i programmet "Svenska Hollwoodfruar" på TV3. Eller rättare sagt så presenterar en av fruarna, Maria Montazami, "Halva liv" som vinnare av årets bok på gaygalan. Namnet på boken fastnade helt enkelt eftersom Maria inte kunde minnas vad den hette utan alla runt om kring henne fick upprepa namnet gång på gång innan hon gick på scen. Nästa gång det var dags att inhandla nya böcker så slank pocketversionen ner i den virtuella kundvagnen på min favoritbutik på nätet.

Ni kan själva läsa om vad Mats tyckte om galan här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar